Fler samarbetspartners!

Vi kan nu stolt presentera ännu en samarbetspartner, nämligen KappaBar Jönköping! Under LANet kommer man nu kunna vinna presentkort på KappaBar till ett värde av 500kr styck!

Dessutom har alla MCA-medlemmar chansen att plocka upp sitt personliga LEET-kort från KappaBar under LANet. Detta kort ger 10% rabatt på mat och dryck samt 50% rabatt på gaming, perfekt inför Worlds-finalerna!

För alkohol gäller det att personen är över 18år.

Om man inte har möjlighet att medverka under LANet kommer fler chanser finnas för att få ett LEET-kort.

LAN-HYPE!

/Rickard Ivehag

IMG_0231.JPG

VR-HYPE!

Oktober lider nu mot sitt slut och vi taggar inför LANet den 25-27! Vi kan nu stolt presentera att succén är tillbaka, nämligen VR! Vi kommer att ha vårat helt nya Vive Cosmos VR-system uppsatt för alla besökare att prova på under LANet med massvis av spel! Hoppas ni är lika taggade som vi!

/Rickard Ivehag

Klicka för fler bilder

Ett bakslag…

Som vissa av er kanske har märkt så gick vi i veckan ut med att vi skulle öppna lördagen den 18/10. Detta kom tyvärr aldrig att förverkligas. Anledningen till detta är att bygglovsansökan om ändrad verksamhet i huset dröjer på grund av externa omständigheter. Det är givetvis tråkigt att inte kunna starta upp, och det kommer dröja fram till mitten av november som tidigast för öppningen här i Mullsjö.

Men vi finner tröst i att vi kan komplettera utrustningen i huset under tiden. Här ser ni våran nätverks-utrustning till huset, tack Inet för detta! Dessutom taggar vi inför MCA-LAN som äger rum 25-27 oktober!

/Rickard Ivehag

20191017_163333.jpg

Fler maskiner färdiga!

Igår byggdes ännu fem maskiner! Det var tillsammans med ledare som åtta ungdomar under gårkvällen lärde sig om hur man bygger datorer. Samtliga maskiner startade igång felfritt efter att ungdomarna hade byggt ihop dem. Många tack till alla som kom!

Nästa tillfälle sker 13/10, klockan 16:00. Om man är intresserad av att delta kan man höra av sig till:

Rickard.Ivehag@mcanet.nu

/Rickard Ivehag

Klicka för fler bilder

BYOC-biljetter till DreamHack

DreamHack firar 25-års jubileum med att utöka LAN-festen till hela 80 timmar! Från 28 nov till 1 dec kan man ta del av världens största datorfestival!

På vårat LAN kommer det finnas möjligheter att vinna BYOC-biljetter till DreamHack i våra turneringar! Ta chansen och delta i en oförglömlig upplevelse tillsammans med oss på världens mysigaste MCA-LAN!

Boka din LAN-plats på:

www.esportrait.com/events/141-mcalan-36

MCA_Dreamhack.png

LAN-It’s good for you!

Datorbygge och studiecirklar!

I söndags drog vi igång med vårat första studiecirkel, tillsammans med ABF, för att lära sig hur man bygger datorer. Under kvällen medverkade ungdomar, föreningsmedlemmar och projektledare. Man fick lära sig om de olika datorkomponenterna och hur man bygger ihop dessa i datorn. Tack för kvällen!

Nästa tillfälle sker onsdag den 9/10. Är du intresserad av att vara med? Hör av dig till:

Rickard.Ivehag@mcanet.nu

Det är begränsat med platser!

/Rickard Ivehag

Utrustningen har anlänt!

Nu har vi äntligen fått komponenterna till vårat datorbygge! I helgen kommer projektledare, medlemmar från föreningen och ungdomar att inleda studiecirklar i hur man bygger datorer.

Dessa komponenter kommer vi att leka med i helgen:

- ASUS TUF B450M-PRO GAMING

- Kingston A2000 500GB M.2 NVMe

-Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance

-AMD Ryzen 5 3600X 3.8 GHz 36MB

-ASUS GeForce RTX 2060 SUPER 8GB DUAL OC EVO

Vi vill också uttrycka en stor tacksamhet till Alexander Bladh, Christopher Bäckström på Inet, Kasper Hjorth Kildelund på ASUS och Jakob Joar Ahlberg på Plantronics RIG. Dessa personer har hjälpt oss enormt mycket och sett till att vi hittat riktigt bra lösningar på våra behov av utrustning!

Måleri och kabeldragning!

Igår kväll samlades vi för att påbörja genomförandet av att uppdatera lokalen till verksamhetens behov. Väggarna i serveringsrummet fick sitt första lager färg. Till helgen fortsätter målandet samt kabeldragning för el och nätverk!

Utöver det så har vi även startat ett Instagram konto, gå gärna in och följ vår resa!

IG: Mullsjo_Computer_Association

/Rickard Ivehag

20190925_185810.jpg

Uppstartsfas!

I veckan har MCA tillsammans med kommunala representanter varit på plats i huset. Under mötet gick man igenom praktiska detaljer över vad som fortfarande finns kvar att göra i huset för att kunna starta upp verksamheten. Allt ifrån el och internet till placering av datorplatserna i salen samt kaffemaskin! Allt som allt ett mycket givande möte.

/Rickard Ivehag

20190910_181222.jpg

Projekt DKC

MCA är stolta över att presentera projekt DKC, digitalt kultur- och kompetenscenter. Med DKC, kommer vi skapa en plats och erbjuda resurser för digital kreativitet över ekonomiska, kulturella, funktions-, ålders- och könsgränser i Mullsjö och Habo.

Där alla som är intresserade av digital kultur och digitalisering, ska kunna mötas och utvecklas.

Kyrkvägen 34, Mullsjö

Kyrkvägen 34, Mullsjö

I centret ska det finnas en uppsättning av datorer och angränsande verksamhet. Det ska vara en naturlig mötesplats. Här kommer man kunna låna utrustning, få hjälp av insatta personer och bli del av ett nätverk kring olika delar av digital kultur och digitalisering. Centret ska få saker att hända runt omkring sig.

MCA:s roll i det här är att sköta IT-miljön. Själva datorerna. Anordna aktiviteter men fram för allt fokusera på E-sport!  

Vi kommer se till att fler utövar e-sport, ökar kompetensen bland e-sportutövare, ge ökad kunskap kring e-sport.

Följ gärna vår resa framöver genom våra sociala medier. Där kommer vi hålla er uppdaterade kring vad som händer!

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=272901949488561&ref=br_rs

Discord: https://discord.gg/EuNSf5E