Projekt DKC

MCA är stolta över att presentera projekt DKC, digitalt kultur- och kompetenscenter. Med DKC, kommer vi skapa en plats och erbjuda resurser för digital kreativitet över ekonomiska, kulturella, funktions-, ålders- och könsgränser i Mullsjö och Habo.

Där alla som är intresserade av digital kultur och digitalisering, ska kunna mötas och utvecklas.

Kyrkvägen 34, Mullsjö

Kyrkvägen 34, Mullsjö

I centret ska det finnas en uppsättning av datorer och angränsande verksamhet. Det ska vara en naturlig mötesplats. Här kommer man kunna låna utrustning, få hjälp av insatta personer och bli del av ett nätverk kring olika delar av digital kultur och digitalisering. Centret ska få saker att hända runt omkring sig.

MCA:s roll i det här är att sköta IT-miljön. Själva datorerna. Anordna aktiviteter men fram för allt fokusera på E-sport!  

Vi kommer se till att fler utövar e-sport, ökar kompetensen bland e-sportutövare, ge ökad kunskap kring e-sport.

Följ gärna vår resa framöver genom våra sociala medier. Där kommer vi hålla er uppdaterade kring vad som händer!

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=272901949488561&ref=br_rs

Discord: https://discord.gg/EuNSf5E

Hej alla lanare!

Nu när påsken pågår så tänkte jag ta och skriva några rader.

Jag vill börja med att tacka alla som deltog på vårt vår-LAN som var nummer 35 i ordningen. Med ett gott gäng på drygt 40 deltagare och tre turneringar, som alla gick utmärkt, och med många skratt och mycket leenden så måste jag säga att det var ett av de trevligare lanen vi anordnat någonsin! Intresset var stort för vår test-turnering i Super Smash Bros: Ultimate och många ville testa på den VR-utrustning som vi hade satt upp och det är något som vi hoppas på att fortsätta med under kommande LAN! Jag vill även passa på att tacka Sägnernas Hus som hjälper oss med bord LAN efter LAN.

20190413_234317.jpg

Vi hade ett årsmöte tidigare i Mars och en ny styrelse valdes in av medlemmarna. Årets styrelse består av Adrian Pålsson (ordförande), Anton Melin (kassör), Dejan Nedic, Kevin Elf och Kristoffer Blomstrand. Sen har vi även två ersättare, Andreas Kvick och David Svensson. Vi hoppas att året kommer att ge minst lika många möjligheter för föreningen som förra året, det enda jag kan säga med säkerhet är att vi kommer att göra vårt bästa för att fortsätta utveckla föreningen.

20190324_131828.jpg

När vi ändå pratar om det kommande året så har vi ett stort projekt i görningen som är tänkt att rulla igång under året. Projektet leds av Mullsjö kommun tillsammans med Habo kommun, ABF, SLF samt ett gäng lanare från Habo och sist men inte minst, MCA. Förhoppningen är att projektet skall vara i full gång till hösten och jag hoppas på att kunna delge er mer information allt eftersom projektet vevas igång.

20190326_183755.jpg

Utöver detta så ska vi självklart ha ett LAN till hösten och vi hoppas på att se lika många deltagare där då som förra helgen. Preliminärt blir höst-lanet den första helgen under höstlovet.

Det var allt för denna gången hoppas att alla får en trevlig påsk.

Ha det bäst!

Adrian Pålsson

Ordförande MCA

MCA-LAN är över för den här gången!

Sveriges klart mysigaste LAN är över för den här gången. Med ca 50 deltagare från hela trakten har MCA för minst 30:e gången bjudit på en mötesplats med massa spel, eSport och digitalkultur.

ETT STORT TACK!

Till alla deltagare på LAN:et för att ni bidrog till två väldigt trevliga och givande dagar. Vi som arrangörer och Crew är mycket nöjda med dessa dagar och är väldigt tacksamma för att ni ville komma och göra LAN:et möjligt.

Ett speciellt TACK till deltagarna i turneringarna på LAN:et och vi som arrangörer hoppas ni är nöjda med priserna. På återseende på MCA-LAN 31. 

FIFA turnering på fritidsgården Knuten

 Felix Lind Nilsson, Emil Josefsson, Dennis Bergström, Jonathan Larsson

 Felix Lind Nilsson, Emil Josefsson, Dennis Bergström, Jonathan Larsson

MCA var och stöttade FIFA turneringen som hölls på Knuten fredag den 14 oktober. En turnering där över 50 deltagare ville vara med. Praktiska anledningar tvingade till en turnering bestående av enbart 36 deltagare tyvärr. Nästa gång gör vi det ännu större! Förutom äran, prestigen, dom snygga pokalerna, tid på Gameffect i Jönköping samt gratis inträde till nästa MCA lan, kommer Jonathan Larsson och Dennis Bergström representera kommunen i dom stora regionala mästerskapen som går av stapeln fredagen den 11 november på Knuten i Mullsjö. Då kommer det stå betydligt mer saker på spel. Tack till alla deltagare som ställde upp!